Jdi na obsah Jdi na menu

Pavel Peňáz je veteránským mistrem světa!

Tak trochu v utajení a stranou pozornosti proběhlo v listopadu atletické veteránské mistrovství světa. Jeho pořadatelem byla Austrálie a o medaile ve veteránských kategoriích, odstupňovaných vždy po pěti letech, se bojovalo na jihozápadě tohoto kontinentu v Perthu.

Kolínskou atletiku skvěle reprezentoval v kategorii mužů nad 45 let Pavel Peňáz. Závodník, který zle prohání v domácí prvoligové soutěži o polovinu mladší soupeře, si přes oceán přivezl kompletní sbírku medailí!

Největšího úspěchu dosáhl ve své parádní disciplíně, hodu diskem, kde se stal mistrem světa hodem dlouhým 47,51 m, čímž se na metr přiblížil svému letošnímu nejlepšímu výkonu z evropského šampionátu v italské Anconě (48,55). Stříbrnou medaili pak vybojoval ve vrhačském pětiboji, kde mu na vítěze Poláka Walczaka při zisku 4104 bodů chybělo pouhých 16 bodů, když v jednotlivých disciplínách byl první ve vrhu koulí (13,02) a v disku (45,25), druhý skončil v oštěpu (43,94) a břemenu (15,69) a v kladivu byl pátý (44,88). Bronzovou medaili pak kolínský vrhač přidal ve finálovém závodě ve vrhu koulí výkonem 13,46 m.