Jdi na obsah Jdi na menu

Náš oddíl získal pořádání mistrovství ČR mládeže ve vícebojích

Předsednictvo Českého atletického svazu rozhodlo o kandidaturách na pořádání atletických mistrovství České republiky v roce 2018 a mistrovství ČR mužů a žen na dráze v roce 2019. Mezi kluby, kterým bylo přiděleno pořadatelství šampionátu, je i Sokol Kolín-atletika, jenž bude pořadatelem mistrovství ČR ve vícebojích juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek, staršího a mladšího žactva.

Kolínští atleti v historii pořádali individuální republikový šampionát pouze jedenkrát, a to v roce 1970 mistrovství Československa v přespolním běhu. V poslední době však získali celou řadu zkušeností uspořádáním mistrovství ČR družstev mužů a žen v roce 2014, o dva roky později druhým kolem extraligy a před týdnem mistrovstvím Čech družstev dorostu. Přesto je uspořádání vícedenního vícebojařského mistrovství v osmi kategoriích současně pro kolínské organizátory novinkou a velkou výzvou.

Domácí šampionát v přespolním běhu se v příštím roce uskuteční v areálu Alfrédov u obce Kostelec a bude ho pořádat Plzeňský krajský atletický svaz. Mistrovství České republiky mužů a žen na dráze do 22 v roce 2018 proběhne v Ostravě a bude ho hostit SSK Vítkovice. Mistrovství České republiky mužů a žen na dráze pro rok 2019 se uskuteční v Brně a uspořádá ho AC Moravská Slavia Brno. Mistrovství České republiky družstev mužů a žen pro rok 2018 bude pořádat TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště. MČR v přespolním běhu dorostenců, dorostenek, starších žáků a žákyň, mladších žáků a žákyň bude pořádat TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, MČR na 10000 metrů  bude pořádat AC Moravská Slavia Brno.

Tradiční gigant, tedy mistrovství ČR juniorů a juniorek, dorostenců a dorostenek bude pořádat TJ Dukla Praha, MČR mužů a žen, juniorů a juniorek v běhu do vrchu TJ Šumperk a kandidatura na MČR žáků a žákyň na dráze byla schválena pro pořadatele TJ LIAZ Jablonec nad Nisou s podmínkou, že hod kladivem se bude konat na hlavní ploše stadionu.