Jdi na obsah Jdi na menu

Na žákovský šampionát je nominováno 19 Kolíňáků!

O víkendu se uskuteční v Břeclavi poslední letošní český šampionát na dráze - mistrovství České republiky žáků a žákyň. Na základě výkonnosti byli k účasti na šampionátu vybráni chlapci a dívky z celkem 148 českých a moravských klubů. Techničtí delegáti vybrali rekordní počet kolínských závodníků. Těch se představí v individuálních disciplínách devatenáct v 27 startech a navíc si nominaci vyběhly i všechny čtyři štafety. Sokol Kolín-atletika má tak jednoznačně nejvyšší zastoupení ze všech zúčastněných klubů, z nichž žádný další se nedostal nad dvacet startů!

Výrazné zastoupení budou mít Kolíňáci ve sprinterských disciplínách. V běhu na 60 metrů se představí Štěpán Holeček, Jan Šmejkal, Aneta Bedrnová a Mia Plačková a kromě Jana Šmejkala si ostatní zopakují svůj start druhý den i běhu na 150 metrů. V běhu na 300 metrů se pak představí také Lukáš Erban a Adéla Dušková.

V podobném počtu se na mistrovství nominovali také překážkáři. V běhu na 100 metrů překážek budou startovat Vojtěch Kofroň, Marek Převrátil, Martina Ježková a Yvona Szitásová, na dvojnásobnou trať se probojovali Marek Převrátil a Martina Ježková. Z tohoto výčtu je patrné i to, že bez šancí na výborné umístění nebudou ani štafety na 4x60 a 4x300 metrů, kde nominované do individuálních disciplín doplní ještě Adam Křižka, Lukáš Sauer, Ondřej Musil, Martin Hovorka či Vanessa Stachová.

Po delší době budou ve větším počtu na šampionátu zastoupeni i běžci. Veronika Beránková bude startovat v běhu na 1500 metrů, Lukáš Hořejš, Kateřina Bílková a Karolína Nedvědová pak na stejně dlouhé trati s překážkami.

V nejmenším počtu budou v Břeclavi skokané. Ve skoku o tyči si účast vybojoval Lukáš Meloun a ve skoku dalekém Vojtěch Kofroň. Vrhači budou startovat tři, zato s výraznými ambicemi. V popředí aktuálních českých tabulek se svými výkony drží jak Antonín Adam a Josef Pazdera v hodu kladivem i hodu diskem a totéž platí o diskařce Monice Vávrové.

Největším překvapením je nominace Sofie Proňové k závodu na 3000 metrů chůze, kterou si vybojovala výborným výkonem na sobotním mistrovství Čech družstev.

Kolínské žáky i trenéry tak čeká na jihu Moravy víkend plný kvalitní atletiky a příležitostí prosadit se mezi absolutní českou špičkou.