Jdi na obsah Jdi na menu

Na víkendový "gigant" míří rekordní výprava

O posledním červnovém víkendu se uskuteční v Jablonci nad Nisou letošní "gigant", jak se říká společnému mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Z Kolína na něj míří rekordní výprava, když z 30 přihlášených závodníků vybrali techničtí delegáti mezi nejlepší českou šestnáctku (ve sprintech čtyřiadvacítku) hned 26 Kolíňáků.

Největší zastoupení budou mít dorostenci, když na stovce se představí trojice Stanislav Jíra, Marek Řehák a Jakub Fiala, na dvoustovce Stanislav Jíra, na dvojnásobné trati Tadeáš Krakuvčík, který poběží i 300 m překážek, na 110 m překážek bude startovat Jan Bouma, ve výšce Tomáš Puczek, v dálce Dominik Holub, Robin Martinek a Jakub Fiala, v tyči Jakub Vítek a Jindřich Semotam, v trojskoku Robin Martinek a Jindřich Semotam a v hodu kladivem trojice Dominik Král, Karel Hanuš a Ondřej Tittl. Smůlu měl další kladivíř Jan Jareš, na kterého zbyl post prvního náhradníka.

Z juniorů budou startovat Štěpán Hampl a Aleš Moravec na 100 i 200 m, Jiří Křeček v běhu na 5000 m, Daniel Bezucha na trati 400 m překážek a kladivář Jan Balát. V dívčích kategoriích se představí po čtyřech dorostenkách i juniorkách. V mladší kategorii to budou Tereza Čermochová v běhu na 100 m, Sára Blehová v disku, Barbora Houžvičková a Eliška Kopecká v kladivu a mezi juniorkami Dominika Rudolfská na 200 a 400 m, Martina Šuková v bězích na 3000 m a 2000 m překážek, Markéta Braunová ve výšce a Markéra Hartmanová v hodu kladivem a oštěpem.

Kolínská výprava má i medailové a finálové ambice. Papírově mají nejblíže k zisku medaile Štěpán Hampl, který s náskokem vede české tabulky na 100 metrů, Martina Šuková, letos nejlepší česká stýplařka, dálkař Dominik Holub, tyčkař Jakub Vítek a kladiváři Dominik Král a Jan Balát, kteří jsou na druhém místě průběžných českých tabulek. Daleko k medailovému umístění teoreticky nemají ani Štěpán Hampl na 200 m, Robin Martinek v trojskoku, Karel Hanuš a Barbora Houžvičková v kladivu, neboť všichni jsou aktuálně čtvrtí, páté místo drží Robin Martinek v dálce a šestí jsou Stanislav Jíra na 100 m, Jakub Fiala v dálce a Aleš Moravec na 200 m.