Jdi na obsah Jdi na menu

Na Sportovci Kolína ovládli naši členové čtyři z pěti kategorií!

V úterý 6. února proběhlo v tradičně zaplněném sále kolínského divadla slavnostní vyhlášení prestižní ankety Sportovec Kolína 2017. Moderování pořadu se tentokrát ujal známý sportovní komentátor České televize Jaromír Bosák a v doprovodném programu vystoupili zpěvačka Veronika Wildová a skupina Divoko, kolínští gymnasté či taneční formace CrossDance. Večer skončil pro kolínskou atletiku veleúspěšně, když si naši členové odnesli z pěti kategorií hned čtyři vítězství!

V nejprestižnější kategorii dospělých obhájila loňské první místo osmá žena z londýnského mistrovství světa kladivářka Kateřina Šafránková před cyklistou Tomášem Paprstkou a naší sprinterkou Helenou Jiranovou. V první desítce jsme měli hned pětinásobné zastoupení, protože na šesté příčce skončil ještě výškař Matyáš Dalecký, osmá se umístila trojskokanka Šárka Buranská a desítku uzavřela mílařka Renata Vocásková. Mezi třicítkou nominovaných kolínských sportovců ještě skončila Zuzana Pražáková patnáctá, Martina Šuková jednadvacátá a hned o místečko za ní Jan Balát.

Velký důvod k radosti jsme měli i v kategorii mládeže do 18 let, kterou stejně jako loni ovládl úspěšný sprinter z juniorského mistrovství Evropy a kolínský rekordman na 100 a 200 metrů Štěpán Hampl. Toho na jeviště doprovodila také starší žákyně Natálie Olivová, která skončila šestá, a nejlepší desítku uzavřel Dominik Holub. Mezi 34 nominovanými obsadili naši další atleti tyto příčky: 14. Dominik Král, 15. Stanislav Jíra, 16. Stanislav Bělka, 19. Jindřich Semotam, 22. Jakub Vítek a 26. Karel Hanuš.

Jedinou kategorií, ve které nezvítězili atleti, byla družstva dospělých. Tam se z vítězství radovali cyklisté Expres CZ Scott Teamu Kolín o jediný bod před basketbalisty BC Kolín a třetí příčku obsadila naše mistrovstvká štafeta žen do 22 let na 4x400 metrů Helena Jiranová, Zuzana Pražáková, Renata Vocásková a Zdeňka Seidlová. Kopec smůly si tentokrát vybralo naše družstvo žen, které skončilo ve finále mistrovství ČR šesté jen osm bodů od historické čtvrté příčky a to jej odsoudilo místo boje o vítězství tentokrát až na sedmé místo. Jedenáctou příčku pak obsadila stříbrná štafeta mužů do 22 let na 4x100 metrů.

Naopak o jasné výhře loňských mistrů České republiky - týmu dorostenců - v kategorii družstev mládeže nebylo vůbec pochyb. Dvanáctou příčku obsadila štafeta starších žákyň na 4x60 metrů a čtvrnácté bylo družstvo starších žákyň.

Poslední triumf vybojoval v kategorii Trenér roku Antonín Morávek, který se shodným počtem bodů rozdělil o tento titul s trenérem ju-jutsu Martinem Hellerem. Z našich trenérů ještě skončil Ratislav Šedina pátý a Martin Radikovský čtrnáctý.