Jdi na obsah Jdi na menu

Na MČR v krosu bez výraznějšího umístění

Letošní mistrovsví České republiky dorostu a žactva v přespolním běhu hostilo v sobotu Jablonné nad Orlicí. Na nejnáročnějším běžeckém šampionátu, pokud jde o konkurenci, neboť se na něm utkávají v jednom závodě běžci všech tratí, zastupovala kolínskou atletiku čtveřice atletů ze skupiny Radka Bechyně.

Jejich výsledky ale potvrdily současnou úroveň výkonnosti kolínských běžců v mládežnických kategoriích, a tak všichni skončili až v závěrečné třetině početného startovního pole. Nejlépe se umístila dorostenka Aneta Benešová, která doběhla na 43. místě (15:16), když na vítězku Adélu Štefanovou z Českých Budějovic ztratila 3:23 min.. V této nejméně početné kategorii ale startovalo "jen" 57 běžkyň. Mezi 77 dorostenci patřilo Ondřeji Kašičkovi 58. místo (17:23), když na vítězného Daniela Maráka z Nymburka, který bude za náš klub hostovat v soutěžích družstev, ztratil 3:35 min. V závodě 99 starších žákyň doběhla na 75. příčce Sára Herelová (15:25) a na 81. místě Barbora Miškovská (15:54). Suverénní vítězka Lucie Morávková z Ústí nad Orlicí zaběhla čas 12:16 min. 

Z našeho ACM se nejvíce dařilo mezi dorostenci Jakubu Maříkovi z Atletiky Benešov, který obsadil výborné čtvrté místo za 14:36 min.