Jdi na obsah Jdi na menu

Na krosovém šampionátu se kolínským běžcům nedařilo

Posledním letošním mistrovstvím České republiky byl krosový šampionát, který se uskutečnil v sobotu 19. listopadu v Praze. I přesto, že se díky blízkosti místa konání závodu, na který jeho účastníci jako na jediné mistrovství republiky neprocházejí výběrem, zúčastnilo hned 21 kolínských běžců a běžkyň, znovu se potvrdilo, že v terénu se závodníkům z polabských rovin tradičně nedaří.

Ve velké konkurenci, která se schází jen na tomto závodě, neboť v hale i na dráze se běžci "rozptýlí" na jednotlivé disciplíny, startovalo v jednotlivých kategoriích od 31 juniorek až po 88 mladších žákyň. Z kolínských běžců a běžkyň se nejvíce dařilo juniorce Martině Šukové, která obsadila velmi kvalitní 7. místo. Do první desítky se už nedokázal protlačit nikdo a v první dvacítce skončila už jen dorostenka Kateřina Doudová na 18. místě.

Nejlepší současné kolínské středotraťařce Renatě Vocáskové se v těžkém terénu nedařilo a patřilo jí mezi ženami až 25. místo. V kategorii mužů-mílařů si Martin Coubal doběhl pro 30. místo. Mezi 85 staršími žákyněmi si poměrně dobře vedly jak 29. Linda Radoňská, tak 31. Tereza Škopková. Stejného umístění dosáhla v nějpočetněji obeslané kategorii mladších žákyň Andrea Vlková a 31. skončila i juniorka Barbora Janůrková. Mladší žákyně Vanessa Adamcová doběhla na 38. místě, o jednu příčku hůře skončil starší žák Roman Pazdera a 42. místo vybojovala mladší žákyně Eliška Pavlíková.

Další kolínští závodníci pak doběhli až v druhé padesátce. Mezi staršími žáky skončil Tomáš Podnecký 68., Jiří Šámal 74. a Jiří Křivský 83., v kategorii mladších žáků doběhli Josef Šedivý 52., Antonín Tvrzník 70. a a Radek Petržálek 79. Mezi staršími žákyněmi Šárka Havlová doběhla na 69. příčce a Barbora Slavíková 75., v mladších žákyních Rozárie Znamínková skončila na 86. místě a junior Jiří Křeček do cíle závodu nedorazil.