Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovství ČR v chůzi a víkendové mítinky

O uplynulém prodlouženém víkendu se nekonala jen mistrovství České republiky v halových vícebojích, ale proběhl i halový šampionát v chůzi a další mítinky, na nichž se před vrcholy halové sezóny představila i řada závodníků Sokola Kolín - atletika.

Na chodeckém šampionátu se představil žák Jiří Solom, který obsadil v závodě na 3000 metrů 7. místo v osobním rekordu 20:44,58 min. Nejlepší kolínská sprinterka Helena Jiranová testovala svoji formu 14 dní před českým šampionátem na mezinárodním mítinku v rakouském Linci. Lépe se jí dařilo v běhu na 60 metrů překážek, kde zůstala časem 8,66 s jen pár setin za osobním maximem, zatímco v běhu na 200 metrů dosáhla času 25,00 s, čímž zaostala za svým nedávným pražským časem o 6 desetin.

Na pražském Strahově se pak dařilo kolínským tyčkařům. Dorostenec Jakub Vítek posunul své osobní maximum na 442 cm a chybí mu jen 9 cm na kolínský historický rekord mužů, Zuzana Pražáková pak posunula své letošní maximum na 380 cm. Kvalitní výkon předvedl v běhu na 60 metrů překážek dorostenec Jan Bouma novým osobním rekordem 8,38 s i dorostenečtí dálkaři Dominik Holub (631) a Robin Martinek (628).