Jdi na obsah Jdi na menu

Kvalitní výkony v Ostravě, Jablonci i ve Stromovce

Řada kolínských závodníků kategorií mládeže a dospělých využila uplynulého víkendu k dosažení výkonů, kterými si řekli o účast na halových mistrovstvích České republiky. Kolínská špička se tak představila jak na přeborech Plzeňského kraje, tak na Jablonecké hale nebo na mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích. 

V pražské Stromovce se na přeboru Plzeňského kraje letos podruhé objevila v tyčkařském sektoru Zuzana Pražáková a překonala laťku ve výši 425 cm, což je v rozbíhající se sezóně aktuálně druhý nejlepší český výkon. Halový osobní rekord si vylepšil junior Matyáš Čudlý, který se dostal ve skoku vysokém přes 207 cm a je s odstupem v čele tabulek. Stejně je na čele trojskokanských tabulek dorostenek Sofie Bébrová, která sice tentokrát skočila 11,19 m, ale v týdnu dolétla na 11,34 m. Velmi kvalitní osobní rekord zaběhl v běhu na 3000 metrů Milan Janoušek, jehož čas 8:36,61 min. řadí na třetí příčku tabulek. Junior Šimon Kratochvíl, který je v tabulkách na 6. místě, běžel 200 metrů za 22,54. Dorostenka Justina Špringrová si posunula osobní rekord na 60 metrů na 7,87 s a patří do desítky nejrychlejších Češek. V běhu na 400 metrů se objevila Lenka Novotná a její letošní premiéra znamenala čas 58,23 s. Emílie Chrastinová, které patří druhá příčka v juniorských tabulkách, dolétla tentokrát ve skoku dalekém na 560 cm. Anita Hrušková, která už vstoupila do ženské kategorie, překonala ve výšce 166 cm. Junior Marek Nedvěd zaostal časem 2:01,17 min. na 800 metrů jen těsně za svým venkovním maximem.

Na tradiční Jablonecké hale se představila dvojice Kolíňáků. Jana Šafránková v běhu na 60 metrů zaostala časem 7,69 s jen o setinu za svým osobním rekordem. Rychlý závod na 60 metrů překážek předvedl junior Matyáš Čudlý, který se výkonem 8,33 s zařadil na šestou příčku tabulek.

Na mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích se ve velmi dobrém světle představili především Pavel Krejča v kategorii mužů a Antonín Tvrzník v kategorii juniorů. Pavel Krejča nasbíral 4498 bodů, když výborný výkon podal především ve vrhu koulí (14,90), ve skoku vysokém (189) a v závěrečném kilometru (2:52,58). Ještě výrazně vyšší součet 4660 bodů nasbíral Antonín Tvrzník a jasně si řekl o účast na šampionátu. Vysoký zisk mu přinesl výborný skok o tyči (450 cm), skok vysoký (189) a běh na 60 metrů překážek (8,87). Oba dva bodové součty jsou nejlepšími oddílovými výkony v historii.