Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští sprinteři změřili síly s Kimem Collinsem!

collins_2.jpgVelkým zážitkem byl pro kolínské sprintery sobotní start na sobotním mezinárodním mítinku Jablonecká hala 2017. Na něm totiž mohli změřit síly nejen s loňským mistrem České republiky mužů Janem Velebou, ale také z legendárním sprinterem Kimem Collinsem ze Svatého Kryštofu a Nevisu, mistrem světa z roku 2003, který v loňském roce ve svých 40 letech vylepšil národní rekord tohoto malého ostrovního státu v běhu na 100 metrů na vynikajících 9,93 s.

Svěřenec Antonína Morávka Štěpán Hampl zaklekl do startovních bloků v běhu na 60 metrů hned vedle tohoto skvělého sprintera už v rozběhu. Ze vzájemného souboje vyšel vítězně trojnásobný olympijský finalista v čase 6,71 s, kolínský sedmnáctiletý sprinter však za ním zůstal pouze o 12 setin sekundy a ze druhého místa bezpečně postoupil do finále.

První obrovskou zkušeností pro dalšího z tréninkové skupiny Antonína Morávka dorostence Stanislava Jíru pak byl start v druhém rozběhu proti loňskému mistru České republiky mužů v běhu na 60 metrů v hale i na 100 metrů na dráze Janu Velebovi. Ten vyhrál rozběh v čase 6,82 s, ale Standa si vylepšil svůj osobní rekord na 7,12 s a zcela nečekaně postoupil mezi finálovou osmičku mítinku!

V rozbězích se představil i třetí kolínský sprinter, svěřenec Martina Radikovského dorostenec Dominik Holub, který zaběhl čas 7,35 s.

Ve finálovém závodě potom dominoval karibský sprinter Kim Collins za 6,64 s, druhý skončil Ukrajinec Volodymyr Suprun za 6,75 s, třetí doběhl mistr ČR Jan Veleba v čase 6,81 s a za ním teprve sedmnáctiletý Štěpán Hampl za 6,86 s. Stanislav Jíra obsadil ve finálovém závodě osmé místo a znovu posunul svůj osobní rekord na 7,11 s.