Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští mladší žáci výborně reprezentovali Středočeský kraj

V sobotu 10. listopadu proběhla ve třech atletických halách mezikrajová utkání mladšího žactva. V Ostravě se utkaly krajské výběry z Moravy a Slezska, v pražské Stromovce se sešly výběry Prahy, Plzeňského, Karlovarského, Jihočeského kraje a kraje Vysočina, v Jablonci nad Nisou pak bojovali žáci a žákyně z krajů Ústeckého, Libereckého, Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského.

Středočeský výběr reprezentovali také kolínští závodníci Natálie Olivová, Kristýna Šlehubrová a Josef Šedivý. Výborně si vedla především svěřenkyně trenéra Martina Radikovského Natálie Olivová, která pro svůj tým vybojovala nejvyšší možný počet 22 bodů. Zvítězila totiž jak ve skoku vysokém výkonem 157 cm, tak ve skoku dalekém, kde doletěla až na 515 cm. Navíc oba dva tyto výkony nedokázala předvést žádná mladší žákyně ani v ostatních dvou skupinách.

Výrazně zabodovali i další dva kolínští závodníci. Josef Šedivý vybojoval třetí příčku, a tím 8 bodů, v běhu na 60 metrů překážek časem 9,80 s, sprinterka Kristýna Šlehubrová se zase probojovala časem 8,30 s do finále běhu na 60 metrů, kde doběhla na 4. místě a získala 7 bodů. V celkovém hodnocení krajských družstev obsadil středočeský výběr druhou příčku za domácími mladšími žáky a žákyněmi z Libereckého kraje.