Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští atleti na mítinku Praga Academica

V úterním večeru se uskutečnil na strahovském stadiónu Přátelství 52. ročník tradičního mítinku Praga Academica, jehož se zúčastnili necelých 10 dnů před vrcholem domácí sezóny i přední kolínští atleti. Černé bouřkové mraky, občasný déšť a měnící se vítr ale ubraly z kvality výkonů, a tak tentokrát žádné rekordy nepadaly. I tak ale byla vidět v kolínském podání velmi kvalitní vystoupení.

V běhu na 100 metrů si v silném protivětru 2,3 m/s výborně vedla Helena Jiranová, která časem 11,91 s o pouhé dvě setiny podlehla letos nejrychlejší Češce Barboře Procházkové a o centimetry ve shodném čase Slovence Alexandře Bezekové. Junior Štěpán Hampl měl protivítr o poznání slabší (0,6 m/s) a časem 10,70 s obsadil celkové 7. místo jako čtvrtý nejrychlejší Čech. Oba dva kolínští sprinteři startovali také v běhu na 4x100 metrů v reprezentačním dresu. Helena Jiranová v kvartetu žen do 22 let zaběhla čas 45,20 s, štafeta juniorů do cíle nedoběhla. Aleš Moravec proběhl nejkratší sprint za 11,35 s.

V běhu na 400 metrů obsadila ve svém letošním prvním startu Zdeňka Seidlová 2. místo za 56,36 s, Dominika Rudolfská běžela 62,40 s. Na vyrovnané osmistovce startovala Renata Vocásková, která zaběhla 2:08,74 min. a skončila šestá. 

V technických disciplínách startovala Zuzana Pražáková ve skoku o tyči, zdolala 390 cm a obsadila 7. příčku, Šárka Buranská byla v dálce po skoku dlouhém 545 cm desátá, stejně jako při svém prvním startu po zranění Denisa Pešová ve výšce za 160 cm.