Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínská jedenáctka pro šampionát dospělých

O víkendu se uskuteční ve Zlíně vrchol letošní tuzemské sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude reprezentovat jedenáctka závodníků, která splnila nominační kritéria a byla ke startu vybrána technickým delegátem. Startovat mezi českou elitou bude sedmička mužů a čtveřice žen.

V mužské kategorii bude startovat hned trojice kolínských sprinterů. Na nejkratším sprintu to bude Marek Řehák, který si letos vylepšil osobní maximum na 10,69 s a z pozice náhradníka se na start dostal i šestnáctiletý dorostenec Jiří Synek. Na dvoustovce se pak představí čtvrtý nejrychlejší sprinter uplynulého juniorského šampionátu Lukáš Soukal. V běhu na 5000 metrů bude startovat Roman Pazdera, který nedávno zaběhl výborný čas hluboko pod 15 minut a přiblížil se tak k překonání letitého kolínského historického rekordu. V trojskokanském sektoru bude bojovat Michal Sebera a hned ve dvou disciplínách - v kouli a oštěpu - bude závodit Pavel Krejča. Nejvyšší postavení v aktuálních českých tabulkách z kolínských mužů drží Martin Buryan, který je mezi kladiváři na pátém místě.

Mezi ženami bude startovat juniorka Jana Šafránková, čerstvá bronzová medailistka z "gigantu", a to na 100 i 200 metrů. Vysoké tabulkové postavení má i mezi ženami stříbrná juniorka Lenka Novotná v běhu na 400 metrů překážek, kde jí mezi přihlášenými patří sedmé místo. Ve skoku vysokém bude startovat Anita Hrušková a nejžhavějším želízkem kolínské výpravy je při současné formě tyčkařka Zuzana Pražáková, jejíž nedávný výkon 436 cm je mezi Češkami letos třetím nejlepším skokem.