Jdi na obsah Jdi na menu

Kolín v sobotu uvidí nejlepší české kladiváře!

Už tuto sobotu proběhne na kolínském stadiónu 2. ročník Memoriálu Antonína Hájka v hodu kladivem, jehož pořadatelem je ASK Slavia Praha. Závod je vypsán pro všechny kategorie od žactva až po dospělé a diváci, kteří na závod dorazí, mohou na vlastní oči obdivovat i výkony nejlepších českých kladivářů současnosti na čele s bronzovým s mistrovství světa Lukášem Melichem či českou rekordmankou Kateřinou Šafránkovou.

Jim budou v kategoriích dospělých sekundovat další příslušníci absolutní české špičky. Mezi muži to budou všichni z aktuálně nejlepší české pětky Miroslav Pavlíček  (letos 66,00), Petr Koucký (63,81), Josef Egrt (63,42) a Adam Holeček (61,26), mezi ženami pak loňská dorostenecká mistryně světa Kateřina Skypalová, která si minulý týden vylepšila osobní rekord na vynikajících 66,55 m a je druhá v českých tabulkách, třetí ženy průběžného pořadí Tereza Králová (65,75) či Adéla Korečková, která letos poprvé překonala šedesátimetrovou hranici a bude usilovat o splnění limitu pro start na mistrovství Evropy žen do 22 let.

Na startu bude i mládežnická česká špička, do níž se řadí také řada mladých kolínských kladivářů – Jan Balát, Dominik Král, Karel Hanuš, Barbora Houžvičková či Karolína Vosecká, kteří tak budou mít příležitost změřit ještě před republikovými šampionáty síly s nejlepšími českými vrhači.

Memoriál Josefa Hájka začíná závody žactva v 10 hodin, ženy by měly přijít na řadu ve 13 hodin a mužská kategorie hned po nich.