Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016?

Už jen poslední mistrovství ČR, to v přespolním běhu, nás dělí od konce letošní sezóny. Na sobotu je v televizi nachystané slavnostní vyhlašování atletů roku, a tak je nejvyšší čas i na tradiční anketu našeho oddílu o nejlepší atlety Kolína za rok 2016. Vyhlašovat budeme nejlepší desítku ve třech kategoriích - dospělí a muži a ženy do 23 let, junioři a dorost, starší a mladší žactvo. Pořadí určí dvacítka trenérů a činovníků našeho oddílu a vyhlášení bude letos s největší pravděpodobností premiérově v obřadní síni kolínské radnice. V následujících dnech bychom vám rádi postupně v abecedním pořadí představili po jednotlivých kategoriích ty závodníky, kteří mají na základě letošních výsledků největší šanci se umístit v top desítce naší ankety. Dnes začneme nejmladší kategorií - starším a mladším žactvem.

Právě ta je letos pořádně "našlapaná". Vždyť hned šest našich závodníků reprezentovalo Českou republiku na mezistátním utkání žactva a stejný počet vybojoval individuální medaili na šampionátu. Dalších pět sprinterů si z mistrovství odvezlo medaile ze štafet a celkem 14 Kolíňáků se probojovalo mezi nejlepší českou osmičku. Navíc jak chlapci, tak dívky vybojovali bronzové medaile na šampionátu družstev, a tak je letos opravdu z čeho vybírat.

Posuďte sami, kdo má největší šanci na top 10. Dnes začínáme představením prvé šestice:

Sára Blehová

blehova.jpg

Svěřenkyně Tomáše Prajsnera vybojovala stříbrnou medaili na mistrovství ČR v hodu diskem a na mezistátním utkání Maďarsko - Slovinsko - Chorvatsko - Slovensko - ČR skončila šestá. Překonala oddílový rekord výkonem 37,58 m a v celoročních tabulkách ČR je tímto výkonem druhá. K bronzovým medailím žákyň přispěla v celé sezóně třetím největším bodovým ziskem ze všech členek družstva.

 

Tereza Čermochová

cermochova.jpgSvěřenkyně trenérek Vlasty Šlezové, Veroniky Jelínkové a Drahomíry Eidrnové se dokázala ve své první atletické sezóně nejen dostat časem 7,97 s pod hranici 8 vteřin v běhu na 60 metrů, ale probojovala se na této trati do finále mistrovství ČR, kde skončila na osmém místě. Velkou zásluhu má i na třetí příčce družstva, pro které získala téměř 60 bodů a byla jeho šestou nejplatnější členkou.

 

Jakub Fiala

fiala.jpgSvěřenec Martina Radikovského se po zdravotních problémech v halové sezóně dokázal probojovat v létě do finále mistrovství ČR v běhu na 60 m. Jako člen štafety na 4x60 m pak spolu Markem Řehákem, Tadeášem Krakuvčíkem a Dominikem Holubem vybojoval zlatou medaili a vytvořili český rekord časem 27,16 s. V celoročních tabulkách ČR je díky času 7,27 s na 6. místě.

 

Karel Hanuš

hanus.jpgSvěřenec Petra Sklenáře letos výrazně vylepšil své osobní maximum v hodu kladivem na 57,72 m a tato výkonnost mu vynesla stříbrnou medaili z mistrovství České republiky, nominaci na mezistátní utkání Maďarsko - Slovinsko - Chorvatsko - Slovensko - ČR, kde vybojoval 5. místo, a druhou příčku v celoročních tabulkách ČR. Byl osmým nejvíce bodujícím závodníkem bronzového týmu starších žáků.

 

Dominik Holub

holub.jpgSvěřenec Martina Radikovského a Jiřího Robovského vybojoval v roce 2016 neuvěřitelných 11 medailí z mistrovství ČR! Mistrem se stal v hale v sedmiboji a v běhu na 60 m, na dráze pak na 4x60 m, kde s kolegy ze štafety ustanovil i nový český rekord 27,16 s, a na 4x100 m dorostenců. Stříbrný byl v hale na 150 m a v dálce, na dráze na 60 m a znovu v dálce, k tomu byl finišmanem stříbrných štafet na 4x300 m v hale i na dráze. Jediný bronz získal se štafetou dorostu na 4x200 m v hale. Výborný byl i na mezistátku, kde byl členem vítězné smíšené štafety na 4x300 m i vítězné štafety žáků na 4x60 m, ve skoku dalekém pak skončil druhý. Dominik vytvořil nové historické rekordy žáků v halovém sedmiboji (4204 b.), v běhu na 300 m (36,46) a na 60 m překážek (8,53).

Barbora Houžvičková

houzvickova.jpgSvěřenkyně Jiřího Tučka letos vylepšila kolínský žákovský historický rekord v hodu kladivem výkonem 46,27 m, kterým je nejlepší v letošních českých tabulkách. Na mistrovství ČR vybojovala stříbrnou medaili i nominaci na mezistátní utkání, na kterém skončila na výborném 4. místě. Výrazně zlepšila výkonem 35,15 m své maximum i v hodu diskem, v němž skončila na mistrovství ČR sedmá. Má velký podíl na bronzových medailích družstva žákyň, neboť ziskem 165 bodů byla jeho nejúspěšnější členkou.