Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování

V dnešním pokračování představování nejlepších kolínských atletů roku 2016 představíme opět v abecedním pořadí další pětici úspěšných závodníků v kategorii žactva.

Tadeáš Krakuvčík

krakuvcik.jpgSvěřenec Antonína Morávka vybojoval jako člen sprinterských štafet tři mistrovské medaile. Podílel se na zlatu a českém rekordu štafety na 4x60 m a na stříbrných medailích kvartet na 4x300 m jak v hale, tak na dráze. V individuálních závodech doběhl na mistrovství ČR v hale na 5. místě na 300 m a na dráze na 6. místě v běhu na 800 m. V bronzovém týmu starších žáků byl bodově čtvrtým nejplatnějším závodníkem.

 

Dominik Král

kral.jpgSvěřenec Tomáše Prajsnera zaznamenal letos v hodu kladivem obrovský nárůst výkonnosti, když se zlepšil o 14 metrů a novým kolínským rekordem 61,28 m jasně ovládl české tabulky, když zaostal jen 4 metry za českým rekordem. Suverénně zvítězil také na mistrovství ČR a ke zlaté medaili přidal i reprezentační start na mezistátním utkání Maďarsko - Slovinsko - Chorvatsko - Slovinsko - ČR, kde skončil za oběma maďarskými kladiváři na výborném 3. místě. Na šampionátu přidal také bronzovou medaili v hodu diskem, v němž posunul osobní rekord na 46,43 m. 

Filip Moc

moc.jpgSvěřenec Antonína Morávka byl v tomto roce teprve mladší žák. Vynikajícím výkonem 77,66 m překonal kolínský historický rekord v hodu kriketovým míčkem, v němž se také v českých tabulkách stal nejlepším mladším žákem v České republice. Jeho všestrannost podtrhuje i devátá příčka ve vrhu koulí (11,34) a desátá ve skoku vysokém (155).

 

Natálie Olivová

olivova.jpgI svěřenkyně Martina Radikovského byla letos teprve mladší žákyní, ale i výrazně se už prosadila i ve starší kategorii, když na mistrovství ČR ve skoku vysokém obsadila 6. příčku výkonem 164 cm, což je letos nejlepší výkon mladší žákyně v ČR a nový kolínský rekord. Vedle výšky překonala kolínské maximum i v dálce (516) a v pětiboji (2714), ve kterém obsadila 10. místo na mistrovství ČR. Výrazně se přičinila i o bronzovou medaili týmu starších žákyň.

Roman Pazdera

pazdera.jpgSvěřenec Jany Šedinové se ve svém prvním atletickém roce dokázal prosadit do republikové běžecké špičky. Na mistrovství ČR doběhl v běhu na 3000 m na 11. místě, ale svého největšího úspěchu dosáhl na šampionátu žákovských družstev, když na této trati zvítězil a 11 body tak výrazně přispěl k zisku bronzových medailí.