Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování V

V uplynulých dnech jsme vám představili nejlepší kolínské atlety v kategoriích dětí a mládeže a dnes se dostáváme ke kategorii nejprestižnější - kategorii mužů a žen. Ačkoli je jasné, že prosadit se mezi dospělými v konkurenci špičkových závodníků - českých reprezentantů a členů vrcholových středisek je nesmírně obtížné a vyžaduje to mnohaletou tréninkovou dřinu, na rozdíl od let minulých se to daří celé řadě kolínských atletů. V letošním roce se pět kolínských atletů radovalo z medailového zisku na republikovém šampionátu mužů a žen či mužů a žen do 22 let!

O umístění v nejlepší kolínské desítce roku 2016 se může reálně ucházet 12 závodníků a závodnic. Dnes vám v abecedním pořadí představíme první polovinu z nich.

Šárka Buranská

buranska.jpgŠárce Buranské se hodně vydařilo letošní dráhové mistrovství České republiky v Táboře. Na něm překonala kolínský historický rekord v trojskoku výkonem 12,61 m, což jí vyneslo nečekanou stříbrnou medaili a také třetí pozici v celoročních tabulkách ČR. Byla oporou extraligového družstva žen a v pořadí podle získaných bodů v něm obsadila osmé místo.

 

Matyáš Dalecký

dalecky.jpgSvěřenec Ratislava Šediny měl výborný vstup do sezóny, když na mistrovství České republiky mužů v hale získal stříbrnou medaili za velmi kvalitních 213 cm. Na jaře se však zranil, a do formy se tak znovu dostal až na podzim, kdy dokázal triumfovat na šampionátu mužů do 22 let výkonem 211 cm. V republikových tabulkách za rok 2016 obsadil 4. místo. V soutěži družstev letos hostoval za extraligový celek Pardubic.

Helena Jiranová

jiranova.jpgSvěřenkyně Ratislava Šediny navázala na vynikající sezónu 2015 bronzovou medailí z halového mistrovství ČR žen z běhu na 400 metrů časem 55,11 s. I ji ale v letní sezóně trápilo zranění, které ji limitovalo i při mezistátním utkání mužů a žen do 22 let v Mariboru, a tak už další medaili nepřidala. Nejblíže jí byla na šampionátu žen do 22 let v běhu na 100 metrů, když skončila za velmi kvalitních 11,97 s čtvrtá. Na dvojnásobné trati pak skončila sedmá. I přes zdravotní problémy byla čtvrtou nejvíce bodující členkou extraligového družstva a ve finále mistrovství ČR vylepšila kolínský ženský rekord na 100 m překážek na 14,34 s.

Pavel Krejča

krejca.jpgV pořadí již třetí svěřenec Ratislava Šediny skončil na mistrovství ČR mužů v hale ve vrhu koulí na 12. místě. V republikových tabulkách ČR se umístil v desetiboji ziskem 6333 bodů na 8. místě. Byl jedním z nejplatnějších členů prvoligového týmu mužů, když podle bodového zisku obsadil 4. místo.

 

Jiří Kunt

kunt.jpgVe své doposud nejvydařenější sezóně vybojoval svěřenec Květoslava Paříka 4. místo na mistrovství mužů do 22 let v novém kolínském historickém rekordu mužů v běhu na 400 metrů překážek 53,55 s. Do finále se na tomto šampionátu dostal i na 110 metrů překážek, kde skončil osmý. V tabulkách ČR mužů mu na 400 m překážek patří 10. místo. Byl druhým nejvíce bodujícím závodníkem prvoligového týmu mužů.

Miroslav Novotný

novotny.jpgSvěřenec Petra Sklenáře dokázal při zářijových závodech v Sázavě výrazně vylepšit historický oddílový rekord v hodu kladivem mužů na 53,19 m, což mu vyneslo v letošních tabulkách ČR mezi českými kladiváři 17. místo. V bodování prvoligového týmu mužů mu letos patřilo 10. místo.