Jdi na obsah Jdi na menu

Jiranová a Vocásková akademickými mistryněmi ČR!

V pondělí 9. ledna se v hale na pražském Strahově utkali vysokoškoláci o tituly akademických halových mistrů pro rok 2017. Kolínská atletika měla v týmech jednotlivých vysokých škol čtyřnásobné zastoupení a Kolíňáci byli v prvním závodě sezóny pořádně vidět, když vybojovali dva tituly akademických mistryň a po jedné stříbrné a bronzové medaili!

Nejvíce se dařilo sprinterce Heleně Jiranové, která překvapivě porazila v závodě na 60 m překážek všechny specialistky, časem 8,63 s vylepšila o 3 setiny svůj vlastní kolínský historický rekord a získala zlatou medaili. K ní přidala ještě bronz na 400 m výkonem 57,72 s a v běhu na 60 m doběhla pátá za 7,87 s. Druhý akademický titul přidala po vítězství v běhu na 800 metrů Renata Vocásková. O stříbrnou medaili se pak zasloužil ve skoku vysokém jediný mužský zástupce kolínské atletiky na šampionátu Matyáš Dalecký, který překonal laťku ve výšce 210 cm.

Poslední kolínská zástupkyně Zuzana Pražáková nestartovala ve "své" disciplíně - skoku o tyči, ale testovala připravenost v doplňkových disciplínách. Nejlépe se jí vedlo ve vrhu koulí, kde skončila čtvrtá výkonem 10,75 m.