Jdi na obsah Jdi na menu

Dvě desítky kolínských žáků čeká o víkendu mistrovství ČR

Na břeclavském stadiónu proběhne o tomto víkendu poslední letošní individuální mistrovství České republiky na dráze, a to šampionát žáků a žákyň. V kategorii, která je tradičně nejvíce "našlapaná" a probojovat se v ní mezi 18 nejlepších Čechů je velmi obtížné, bylo technickým delegátem na základě výkonnosti ke startu v individuálních disciplínách vybráno 18 Kolíňáků, další pak ještě doplní štafety na 4x60 a 4x300 metrů.

Přes velmi početné zastoupení není letos nikdo z chlapců a dívek Sokola Kolín-atletika v pozici medailového favorita. Nejvýše v aktuálních průběžných českých tabulkách jsou postaveni výškařka Natálie Olivová, kladivářka Karolína Vosecká a oštěpař Jakub Dudáš, kteří dosáhli v tomto roce shodně čtvrtého nejlepšího výkonu v republice. Jen o místečko hůře je na tom výškař Stanislav Bělka. Všichni ostatní jsou už za hranicí první české desítky a případný zisk umístění ve finálové osmičce by pro ně byl velkým úspěchem.

Kromě již jmenovaných, z nichž Karolína Vosecká a Jakub Dudáš se představí také v hodu diskem, byli na šampionát nominováni sprinteři Jiří Šámal (60 m), Tadeáš Zákora (60 m), Kristýna Šlehubrová (60 m), Jana Šafránková (60 m) a David Batelka (150 a 300 m), překážkáři Tomáš Konvalina (100 m př.) a Josef Šedivý (100 m a 200 m př.), běžkyně Linda Radoňská (1500 m), dálkař Tomáš Forman, diskař Vojtěch Teplý, kladiváři Eliška Drábková a Jiří Vejborný a oštěpaři Žaneta Vrbová a Filip Moc.