Jdi na obsah Jdi na menu

Antonín Adam vyhrál mezikrajové utkání

V neděli 25. června proběhlo ve staroboleslavské Houštce mezikrajové utkání staršího žactva. V klání reprezentantů deseti českých krajů reprezentovalo kraj Středočeský také šest kolínských mladých nadějí, které výrazně přispěly k vítězství Středočechů v obou kategoriích. Toto vítězství zároveň potvrzuje vysokou úroveň středočeské atletiky.

Nejlépe si z kolínských závodníků vedl v hodu kladivem svěřenec Kláry Tučkové Antonín Adam. Ačkoli se mu technicky úplně nedařilo, dokázal poslat čtyřkilogramové náčiní do vzdálenosti nového osobního rekordu 59,79 m a vyhrál s obrovským náskokem téměř sedmnácti metrů (!) před dalším kolínským medailistou, svěřencem Tomáše Prajsnera Josefem Pazderou, který dosáhl výkonu 42,99 m. Třetí kolínskou medaili, tentokrát bronzovou, vybojovala svěřenkyně Antonína Morávka Aneta Bedrnová ve finále běhu na 60 metrů v kvalitním čase 7,90 s. 

Aneta se také podílela na čtvrté příčce středočeské štafety na 4x60 metrů, která zaběhla čas 30,24 s. Čtvrtou příčku vybojoval také v běhu na 200 metrů překážek Marek Převrátil. Deváté místo obsadil ve své druhé disciplíně, vrhu koulí, Antonín Adam výkonem 11,99 m. Nejlepší desítku uzavřel v běhu na 300 metrů Lukáš Erban, který zaběhl osobní rekord 38,45 s. Dvanáctá skončila ve skoku dalekém výkonem 507 cm Yvona Sitásová, která startovala také v běhu na 100 metrů překážek, kde doběhla za 13,24 s sedmnáctá.