Jdi na obsah Jdi na menu

Antonín Adam a Kateřina Bílková výborně reprezentovali!

První víkendový den patřil v Trnavě mezistátnímu utkání žactva Slovensko - Slovinsko - Maďarsko - Chorvatsko - Česká republika. Poprvé v životě oblékli český reprezentační dres také dva zástupci kolínské atletiky - kladivář Antonín Adam a stýplařka Kateřina Bílková, kteří si nominaci vysloužili výraznými úspěchy na nedávném žákovském šampionátu.

Bohužel mezistátnímu pětiutkání nepřálo počasí, když se závodníci ráno probudili do silného deště, který zvolna ustával až v průběhu závodu.a výrazně ovlivnil i kvalitu výkonů. S podmínkami se v kladivářském sektoru pral i čerstvý mistr republiky Antonín Adam, kterému se zpočátku technicky vůbec nedařilo. Nakonec ale dokázal svoje náčiní poslat do vzdálenosti 55,79 m, a to znamenalo mezi desítkou kladivářů třetí místo a nejen výrazný přínos osmi bodů pro český tým, ale i bronzovou medaili na stupních vítězů, což je další úspěch v začínající kariéře svěřence trenérky Kláry Tučkové. Prvenství patřilo slovinskému reprezentantu Leandru Krkaličovi za 65,68 m a druhý skončil Maďar Zimmer Bendegúz výkonem 57,28 m. Čtvrtý pak skončil druhý z Čechů Václav Hranický za 55,06 m.

Výborně si vedla v závodě na 1500 metrů překážek svěřenkyně trenéra Dominika Holuba Kateřina Bílková, která nenastupovala s vysokými ambicemi, ale dokázala si v závodě znovu výrazně posunout osobní nejlepší výkon až na 5:23,64 min. a připsala na konto českého výběru důležité čtyři body za sedmé místo.

Kvalitní výkony kolínských reprezentantů přispěly k prvenství české reprezentace.